Op zoek naar een sterke partner?

Grondstoffen


Duurzame grondstoffen en verpakkingen

Continental Bakeries richt zich met name op een nauwe samenwerking met onze belangrijkste leveranciers en verpakkingstechnologen met extra aandacht voor duurzaamheid. Onze producten zitten vol met natuurlijke ingrediënten die wij aan de aarde te danken hebben. Continental Bakeries wil een actieve bijdrage leveren aan het behoud van onze wereld en daarom willen wij met respect voor mens, dier en milieu de grondstoffen voor onze producten verkrijgen. Met behulp van onze toeleveranciers slagen wij daar steeds beter in. Ontdek zelf op welke vlakken Continental Bakeries zorgt voor een duurzame wijze van inkoop en bekijk één van de thema’s hieronder.

Eggs_Crate
icon-3

Scharrelei

Continental Bakeries wil een actieve bijdrage leveren aan een betere wereld en daarbij hoort ook dierenwelzijn. Zo maken alle fabrieken enkel nog gebruik van scharreleieren en waar gewenst kan voor “vrije uitloop” eieren worden gekozen. Puur genieten met een goed gevoel!

Oil
icon-3

Duurzame Palmolie

Palmolie is een zeer veelzijdig product dat in tal van voedingswaren wordt toegepast. In producttechnisch opzicht is palmolie zeer stabiel in het bakproces, reukloos, een natuurlijk conserveringsmiddel en in veel producten toepasbaar. Bovendien is de palmboom een snel groeiend gewas dat relatief weinig oppervlakte nodig heeft ten opzichte van andere gewassen die vetten leveren. Voorwaarde voor Continental Bakeries is wel dat de palmolie op een verantwoorde en duurzame manier geteeld wordt. Om die reden zijn wij lid van de organisatie van RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil). De RSPO heeft milieu- en sociale normen opgesteld aan welke bedrijven moeten voldoen bij de productie van RSPO-gecertificeerde palmolie. Deze criteria dragen bij aan het minimaliseren van de effecten van palmteelt op het milieu en het welzijn van de gemeenschappen in palmolie producerende regio’s. Met de hulp van onze leveranciers gebruiken wij 100% “segregated RSPO” Palmolie en per 2016 tevens 100% “segregated RSPO” palmvetten, zoals stearine en palmpit.

Ook het Wereld Natuur Fonds (WNF) erkent dit en zet zich al jaren in voor verantwoorde productie van palmolie. De afgelopen jaren heeft het WNF het gebruik van palmolie van een aantal grote Nederlandse bedrijven met internationale scope gevolgd, waaronder Continental Bakeries. In het rapport “WNF Nederlandse Palmolie Scorecard 2015” scoort Continental Bakeries voor de gehele Europese productie een derde plaats waarmee we ons één van de meest vooruitstrevende Nederlandse bedrijven in het gebruik van duurzame palmolie mogen noemen.

Cocoa
icon-3

Verantwoorde cacao

Chocolade is heerlijk, maar smaakt nog lekkerder als je weet dat de cacao op een verantwoorde wijze verkregen is. Door middel van UTZ of Fairtrade®certificering zijn we hiervan verzekerd. ”UTZ Certified” is een keurmerk voor eerlijke handel van onder meer cacao en is afkomstig van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor hun arbeiders. Producten die het “Fairtrade®” logo dragen, zijn verkregen volgens de normen van deze organisatie die staat voor eerlijke handel en is gebaseerd op een partnership tussen producenten en consumenten. De meeste fabrieken van Continental Bakeries zijn UTZ en Fairtrade® gecertificeerd, wat betekent dat u de keuze hebt uw producten van UTZ of Fairtrade® gecertificeerde Cacao te voorzien. Alle producten onder het Continental Bakeries label met cacao maken gebruik van UTZ cacao en dragen het UTZ logo.

LOGO GLUTEN (2)
icon-3

Glutenvrij

Onze twee rijst- en maiswafelfabrieken in het zuiden van België maken enkel gebruik van glutenvrije granen en zaden zoals rijst, mais, boekweit, amarant en quinoa. Hiermee zijn ze gegarandeerd 100% glutenvrij en daarmee geschikt voor mensen met een glutenintolerantie of –allergie (coeliakie).

Swedish Oat
icon-3

Haver

Haver is een eeuwenoude graansoort die nog steeds in veel voedingsproducten wordt gebruikt vanwege de hoge voedingswaarde. Continental Bakeries haalt de haver voor haar producten van de Zuid-Zweedse velden in Västra Götaland, welke bekend staan om hun hoge kwaliteit. Haver is rijk aan vezels en eiwitten en geeft een lang gevoel van verzadiging zodat het ook past in iedere levensstijl en zelfs in een (afslank)dieet. De vezels van haver worden bovendien in verband gebracht met een betere cholesterolwaarde. In de meeste van onze producten worden hele havervlokken gebruikt, waardoor de smaak en voedingswaarde het beste bewaard blijven.

CB_Breadreplacements_Group
icon-3

Verpakkingen

Verpakkingen hebben een multifunctionele rol in zowel logistiek, commercieel maar zeker ook milieutechnisch opzicht. De juiste keuze voor een bepaalde verpakking kan veel milieuvoordelen opleveren. Dit begint bij de materiaalkeuze: is deze milieuvriendelijk verkregen en is deze bijvoorbeeld recyclebaar? Voor al onze omdozen is gekozen voor FSC® gecertificeerd karton en voor consumenten verpakkingen kan dit op aanvraag. Forest Stewardship Council® of FSC® is een onafhankelijke, non-profit organisatie (NGO) opgericht om verantwoord bosbeheer te stimuleren. Daarbij worden sociale, economische en ecologische factoren in acht genomen.

Lees meer over verpakkingen

Duurzaamheid


Er is meer!

Girl_Oatcookie
icon-3

Partnership

Wij ondersteunen onze klanten met hun duurzaamheidsdoelstellingen

Lees meer
Lees meer
BiscuitF_tapijt
icon-3

Operational Sustainability

Efficient en duurzaam gebruik van grondstoffen, verpakkingen en energie

Lees meer
Lees meer

Contact pagina


We vertellen u graag meer!

Neem contact op

0031 - 78 653 76 53
info@continentalbakeries.com

Contactpagina