Op zoek naar een sterke partner?

Home Hoe wij werken Duurzaamheid
icon-3

Duurzaamheid


Met zeven miljard mensen op onze planeet staan alle natuurlijke bronnen onder enorme druk. We leven in een wereld met stijgende temperaturen, waterschaarste, hoge energiekosten, onzekere voedselvoorziening en een toenemend verschil tussen arm en rijk. Continental Bakeries wil en zal de ogen niet sluiten voor deze mondiale problematiek. We zijn ervan overtuigd dat we met winstgevende duurzame groei kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Onze visie:

Continental Bakeries ontwikkelt en verbetert continu haar producten teneinde de missie te realiseren door middel van het verbeteren van de nutritionele waarde, het verminderen van de belasting op het milieu en het vervullen van een positieve maatschappelijke rol .

Onze strategie:

Om onze visie te realiseren hebben wij duurzaamheid onderdeel gemaakt van onze strategie, producten en innovatieprocessen. Ons doel is als bedrijf een actieve bijdrage te leveren aan een wereld waarin verantwoord wordt omgegaan met mens, dier en planeet:

  • Producten voor dagelijks betaalbare momenten van welzijn en genot
  • Producten die op verantwoorde wijze worden geproduceerd en gebruikt, waarvan alle grondstoffen op duurzame wijze worden verkregen
  • Respect voor mens en maatschappij

Ons programma onderscheidt vier belangrijke pijlers:

Girl_Oatcookie
icon-3

Samenwerking met klanten

Wij ondersteunen onze klanten met het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen door ons te richten op productontwikkeling met duurzaamheid als uitgangspunt.

Lees meer over samenwerking met klanten

Sust_Sourcing_Haver
icon-3

Duurzame grondstoffen en verpakkingen

Continental Bakeries richt zich met name op een nauwe samenwerking met onze belangrijkste leveranciers en verpakkingstechnologen met extra aandacht voor duurzaamheid. We verzekeren een duurzame wijze van inkoop van onze ingrediënten en verpakkingen.

Lees meer over duurzame grondstoffen en verpakkingen

BiscuitFourreeBelt
icon-3

Operational sustainability

Wij besteden veel aandacht aan het reduceren van onze operationele voetafdruk: electriciteit, gas en water. Daarnaast richten wij ons op het terugbrengen van de hoeveelheid afval. Met betrekking tot logistiek streven we naar grotere efficiëntie in goederentransport en het reduceren van de CO2-uitstoot.

Lees meer over operational sustainability

Society_Family
icon-3

Zorg om onze medemens

Duurzame groei kan alleen bereikt worden wanneer de organisatie in topvorm is: met de juiste personen op de juiste plaats. Het heeft een cultuur nodig waarin prestaties in lijn zijn met de kernwaarden. Wij zijn trots op ons bedrijf, onze medewerkers en onze producten! Niet in de laatste plaats willen we een actieve rol spelen in de lokale gemeenschappen waarin de bedrijfslocaties van Continental Bakeries gevestigd zijn.

Lees meer

Hoe wij werken


Er is meer!

Food ingredients , kitchen utensils for cooking on wooden background
icon-4

Innovatie

Continue verbetering, duurzaam en volgens de laatste trends

Lees meer
Lees meer
Wals
icon-5

Operational Excellence

Een effectieve, efficiënte en duurzame manier van werken

Lees meer
Lees meer

Contact pagina


We vertellen u graag meer!

Neem contact op

0031 - 78 653 76 53
info@continentalbakeries.com

Contactpagina